Un article de primera necessitat

Avui és dijous gras, ja sabeu el que toca: menjar coca de llardons, botifarra d'ou, una truita o tot plegat. Com cada any quan arriba aquesta data, em preguntava perquè el Carnestoltes o la Setmana Santa no tenen un dia fix en el calendari i sempre van amunt i avall, doncs a l'Avui d'avui en Freixes ens ofereix la solució a aquest enigme. Per a tots els que, com jo, no podieu dormir a les nits assetjats per aquest dubte existencial, us enganxo la introducció i l'enllaço amb l'article sencer. És d'aquells que cal guardar i tenir a mà!

[@more@]

 

 

 

La Pasqua se celebra sempre el primer diumenge de lluna plena de la primavera. Així es va decidir en el Concili de Nicea, l'any 325. A partir d'aquí, se sap quan seran el Carnestoltes, la Quaresma…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.