Sant Pol quina hora és?

L’hora de tocar la loteria. [@more@]

La grossa del Nen ha tocat a Sant Pol de mar, si, des d’on jo reflexiono, però a mi no m’ha tocat.  Mai l’havia tinguda tant a prop, però si no jugues no pot tocar. Estic content, perquè ha tocat a molta gent que conec, però mentiria si digués que no em produeix una certa enveja. De tota manera, si no m’ha de tocar, abans que toqui a una altra banda, que torni a tocar a Sant Pol. El premi està repartidíssim, penseu que són 56 milions d’euros venuts dècim a dècim. Sant Pol ha estat una festa, fins i tot gent que no ha rascat cap euro, va sortir al carrer a cel.lebar-ho amb cartells tipus "A mi no m’ha tocat" i " A mi tampoc". És de bojos. Per cert, coneixeu la rel.lació que té aquest poble amb els rellotges? Sempre s’ha explicat una llegenda que diu que fa molt de temps, van fer un rellotge de sol nou a la plaça de la vila, era tan maco que el van tapar amb un tendal perquè no es fes malbé amb el sol i la pluja. És clar que tapat no es podien llegir les hores, d’aquí ve l’expressió "Sant Pol quina hora és?". Evidentment aquesta història  no és certa, i durant molts anys ha fet emprenyar als santpolencs, si voleu llegir la de veritat comença així "15 de febrer de 1714. Las tropas de Felip V, sitian en Sant Pol als valents voluntaris catalans del regiment de Amill",  Doncs l’administració de loteria "culpable" de tot aquest enrenou es diu "El Rellotge". Qui ho anava a dir que un rellotge portaria tanta alegria al poble?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Sant Pol quina hora és?

 1. Judith diu:

  jo vaig estar ahir a Sant Pol veient com la gent ho celebrava i la veritat és que era molt emocionant, tot i que no m’hagués tocat… de fet, no soc de sant pol, sino que em va tocar anar a treballar, però és una d’aquelles coses que fa gràcia veure en directe

 2. Pol diu:

  Jo també sóc de Sant Pol, i no, a mi tampoc m’ha tocat… com diu en Toni és el que passa quan no hi has jugat ni un cèntim. Felicitats als nous milionaris! Espero que ho sàpiguen portar.

 3. erakkia diu:

  doncs aqui es allò de… Calella la llopa! Ja saps d que et parlo suposo :P.
  Es cert que ara els carrers de Sant Pol estan plens de cotxes carísims amb el cartellet de “es ven” a vore si piquen??

Els comentaris estan tancats.